tandkroner

Sådan passer du bedst på dine tænder

Sådan passer du bedst på dine tænder

advertorial

Ens tænder bliver kun udskiftet én gang i løbet af ens liv, derfor er det vigtigt at passe på dem, så godt som muligt. Hvis man ikke passer på sine tænder, så kan man risikere, at man skal have lavet tandkroner i Bramming, eller hvis det går helt skidt, at man skal have et gebis, som kan koste et svimlende beløb. Men hvordan passer du bedst muligt på dine tænder? Det kommer vi ind på i dette indlæg.

Børst dine tænder ofte

Det første du bør starte på, hvis du ikke allerede gør det aktivt, det er at børste dine tænder ofte. Det anbefales, at man som minimum børster sine tænder morgen og aften, inden man går i seng, og når man lige er stået op. Dette skyldes, at man ved at børste tænder om morgenen kan starte dagen med frisk ånde og rene tænder. Derudover kan man ved at børste sine tænder om aftenen fjerne eventuelle bakterier, som har ophobet sig igennem dagen. Det er også her man kan fjerne madrester, hvis der gemmer sig nogle i nogle kroge, hvor man ikke har lagt mærke til dem.

døre

Brug tandtråd

Når du alligevel børster tænder, så er det en god idé at bruge tandtråd. Det er det fordi du med tandtråd kan komme ind mellem tænderne på steder, hvor du måske ikke kan komme ind med din tandbørste. Derudover kan du fjerne skidt, som sidder bedre fast end alt det andet. Det kan være skidt, som ikke kommer fri ved at du børster tænder, og derfor skal fjernes med tandtråd.

Det anbefales, at du hører din tandlæge ad ift. hvor ofte du bør bruge tandtråd. Nogle personer skal bruge det dagligt, hvor andre anbefales at bruge det et par gange i ugen. Det hele afhænger af din generelle mundhygiejne, men også hvordan dine tænder sidder i munden.