lydbøger

Lydbøger til fleksible læsning

Lydbøger til fleksible læsning

Før internettet og de mobile platformes fremkomst var lydbøger forbeholdt blinde. Som blind eller svagtseende kunne man via et blindebibliotek bestille lydbøger hjem. Lydbøger var den gang indspillet på kassettebånd, og fandtes i temmelig begrænset oplag.

Når en lydbog blev bestilt fra blindebiblioteket af en kunde, blev den sendt med posten som pakke eller pakkebrev, og kunne således være flere dage undervejs. Og lydbøger på kassettebånd blev hurtigt slidt – alle, som på et tidspunkt har haft en kassette båndoptager, vil nikke genkendende til udtryk som båndsalat og knækkede bånd samt forvrængning og støj, når båndet var blevet afspillet et vist antal gange.

Digitale lydbøger – ikke kun for blinde og svagtseende

Med internettets mellemkomst ændrede tingene sig markant, og lydbøger var pludselig tilgængelige i digital form. Dette gjorde, at lydbøger kunne mangfoldiggøres i et helt andet omfang, end da de skulle ligge på fysiske medier – og da tablets og smartphones blev hver mands eje, eksploderede markedet for lydbøger i høj kvalitet. Andre end blinde og svagtseende fik – så at sige – øjnene op for de mange praktiske anvendelsesmuligheder for lydbøger.

I modsætning til almindelige bøger kan du nemlig ”læse” lydbøger mens du for eksempel gør rent eller vasker op, eller mens du sidder i toget, i bilen eller måske endda foran computeren på jobbet. For de, som er for trætte i øjnene efter en lang dag foran skærmen, er der tilmed den ekstra bonus, at du med en lydbog blot kan læne dig tilbage i din yndlingsstol og lukke øjnene, uden at blive snydt for en spændende læse oplevelse.

Find lydbøger hos Politikenbooks

Hvis du godt kunne tænke dig at prøve kræfter med lydbøger, kan det anbefales at tegne et abonnement på Politikenbooks. Her finder du udelukkende lydbøger af højeste standard og i et stort udvalg – også på dansk. Læs mere på https://politikenbooks.dk/lydboger/