filter

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af filter?

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af filter?

Hvís du har besluttet, at du vil ud og købe en ventilator eller en luftrenser, hvor der er indbygget filter. Så er der nogle ting du skal være opmærksom på. I dette indlæg vil vi komme ind på, hvilke ting du skal være opmærksom på, og hvorfor du skal være det.

Hvor kraftigt skal filteret være?

Først og fremmest, så skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget af luften du ønsker filtreret, og hvor slem luften der skal filtreres er. Er det fordi du skal filtrere luft i din lejlighed, så du undgår pollen eller anden allergi, eller skal du filtrere luften, så røglugt eller anden klam lugt forsvinder? Der findes filtre i mange forskellige klasser, og det er derfor det er vigtigt, at du overvejer hvad de skal bruges til. Et filter i klasse 1 filtrerer mindst, hvor et filter i klasse 17 er det filter der filtrerer bedst.

Hvilket filter passer til din løsning?

Når du kigger på et ventilationssystem eller en luftrenser til hjemmet, så er det ikke alle typer filter du kan benytte. Derfor er det vigtigt, at du undersøger hvilken type filter der passer til netop det system som du kigger på. I samme proces er det altså vigtigt, at du finder ud af hvilke klasser den type filter kan fås i, så du kan gøre dig overvejelserne, som vi kom ind på ovenfor.

Skal farlige ting filtreres fra?

Bor du et sted, hvor der potentielt er farlige gasser eller dampe, som kan finde op til dit hjem, så er det en god idé at få et filter til at filtrere det fra. Her er det ekstra vigtigt, at du vælger et filter, som kan sortere netop disse gasser og dampe fra i luften. Hvis du køber et system, hvor filteret ikke er kraftigt nok, så vil det potentielt ikke have nogen effekt overhovedet.