ballet

Hvad skal der til for at blive god til ballet?

Hvad skal der til for at blive god til ballet?

Vi kan nok ikke komme udenom, at hvis du virkelig gerne vil være en af de bedste til ballet i verden, så passer det med, at man virkelig skal øve sig intensitet og gøre det fra barnsben af.

Den balletverden er hård og svær, og der står altid en parat til at overtage ens plads på scenen eller forsøge at tilrane sig det rampelys, man lige får; og er man endelig så heldig at få det rampelys på sig, så er det også en stakket frist, for gode balletdanseren holdere ikke i mange år.

Det slider nemlig på kroppen at danse ballet, man skal øve sig meget, spise stringent, dyrke motion og generelt sørge for at leve et meget skemalagt liv, som ens forældre eller andre allerede har lagt for en, da man var lille, hvis man ikke ligefrem bor på en balletskole.

Selvfølgelig kan man dyrke ballet på mindre plan for sjov eller bare for at lære mere om det, så man kan gå til ballet i Gentofte for eksempel, men nu talte vi jo om, hvad der skal til, hvis man skal være blandt de bedste i verden til at dyrke ballet.

Derfor er man faktisk nødt til at begynde i en relativt ung alder, både så kroppen kan tilvænnes de mange øvelser, det kræver at dyrke hårdfør ballet, men også så man kan være parat til at peake i den rette alder.

Begynder man for sent til elite-ballet, så kan man være ret sikker på, at løbet er kørt for en, før ens karriere med ballet overhovedet er begyndt.

Det kræver nemlig en hård indsats fra morgen til aften, hvor man næsten skal dedikere ens liv til ballet, hvis man vil være en stjerneballetdanser, som folk ude i verden kender til, om de kender balletverden eller ej.