guldbryllupsmusik københavn

Guldbryllupsmusik i København? Læs med her!

Guldbryllupsmusik i København? Læs med her!

Et guldbryllup skal som traditionerne foreskriver det starte med morgenvækning af guldbrudeparret. Det sker med musik fra musikanter, der spiller på f.eks. trompet eller et andet musikhorn. Derudover samles venner, familie og naboer og synger for parret.

Den traditionelle tanke er, at musikken og sangen skal vække parret. Normalt er de allerede stået op og venter blot på at blive overrasket med musik og sang. Gæsterne bydes normalt ind på morgenmad hos parret. 

Læs mere om at planlægge morgenvækning i denne artikel.

Morgenvækning – det skal du tænke på

Morgenvækningen skal foregå på den præcise bryllupsdag. Også selvom den store fest foregår en anden dag. Det er sådan, traditionen er. 

Hvis du står for at planlægge morgenvækningen, skal du huske på disse ting:

1. Musikanter

Der er normal tradition, at man får et par musikanter til at komme og spille på horn eller trompet. Det er hyggeligt og skaber en rigtig god stemning fra start af.

Der findes rigtig mange, der tilbyder denne form for service. Det kan typisk være ældre og pensionerede musikanter, der en gang i mellem tager ud og spiller til morgenvækninger. 

2. Sanghæfter/-papirer

I skal have noget at synge ud fra. Når sangen er valgt, skal du enten have fat i nogle sanghæfter eller printe nogle sange ud selv. Du kan ofte også være så heldig, at sanghæfter indgår i servicen, når du hyrer musikanter til morgenvækning.

Men husk at undersøge det inden, så I ikke står uden noget at synge ud fra. 

3. Samle venner, familie og naboer

Vigtigst af alt skal du også sørge for at få samlet venner, familie og naboer til morgenvækningen. Fortæl dem, hvornår I skal mødes – og spørg eventuelt også guldbrudeparret, hvad der giver mening for dem. De skal trods alt have morgenmad klar til gæsterne. 

Som tradition mødes mange også aftenen inden og laver en flot port, der sættes op omkring døren hos guldbrudeparret.