møbelsnedker

En møbelsnedker skal virkelig arbejde både stort og småt

En møbelsnedker skal virkelig arbejde både stort og småt

Kender du det udtryk med, at når du har en gigantisk sten eller andet materiale, som man vil kabe et kunstværk ud af, så siger man jo, at værket allerede gemmer sig derinde, der skal bare findes den person, som kan fremmane det.

Sådan kan man også være flabet at sige, at når man har et stort træ, så skal man jo “bare” lige tilpasse det, og før man har set sig om, så er der pludselig skabt en perfekt lænestol af træ med små mønstre i, et betræk og meget andet.

Det er dog mere et opråb til, at man skal finde sin indre kunster og håndværker frem – og nogle gange begge to – for at frembringe det endelige resultat, som det kræver at bruge ens evner og erfaringer til at skabe det, man eftersøger eller er blevet sat til at lave.

Og det er jo ikke bare sådan lige til, og specielt en møbelsnedker skal både arbejde groft og fint for at lave et flot møbel i sidste ende.

Der er mange processer i at lave et møbel

Lad os os indskrænke informationerne lidt og sige, at man er møbelsnedker i Kolding, der har fået til opgave at lave et møbel af træ, som vi i denne sammenhæng betragter som en god lænestol, der skal bruges i et hjem.

Denne skal så bygges helt fra bunden. Det er et spændende, men også omfangsrigt projekt, når man starter med ingenting, og der forventes, at man ender med et gedigent håndværk, der er noget af et unikum.

Man skal først have fat i træet og tilpasset det: Det grove arbejde.

Så arbejder man sig langsomt ned til de enkelte dele, så man sidder tilbage med omridset af en stol, hvor man så slutter af med de virkelig fine detaljer, hvor man pryder den med mønstre.

Så kan man give den et betræk og give den en overfladebehandling.

Sikke en rejse, den stol har været igennem fra træ til flot håndværk til kunden.