bådudstyr

dejlige sejlture i de danske farvande

dejlige sejlture i de danske farvande

advertorial

Danmark er et sejlerland og der er mange dejlige steder at besøge med sejlbåd i Danmarks indre farvande.

Et af de steder, der hvert år besøges af et hav af lystsejlere i Danmark er den lille klippeø i Østersøen Bornholm. Både tyskere, danskere svenskere og polakker kommer i stort tal til øens mange små idylliske og hyggelige havne. De største havne er Rønne og Nexø. Men for lystsejleren er små steder som Snogebæk, der lille lidt syd for Nexø på øens østlige side, eller Svaneke, den gamle købstad nord for Nexø, måske mere interessante at lægge til i. Ikke færre end knap 30 små havne kan lystsejleren besøge rundt om på øen.

Den lille havn i Gudhjem på Bornholms nordøstlige kyststrækning er også noget helt særligt, og her kommer også mange lystsejlere. Er man på de kanter kan man også benytte lejligheden til at tage et smut til Christiansø, den gamle sø-fæstning, der ligger ikke langt øst for Bornholm. Der er en helt, helt særlig stemning på den nedlagte fæstnings-ø.

Besøg https://marinelageret.dk/ når du skal gøre båden klar til ferietogtet

Inden en længere sejlads er det vigtigt at alt på båden er i orden, og det er sådan set uanset hvor turen går hen. Går turen til Bornholm som foreslået oven fro, er der selvfølgelig butikker i havnene rundt om på øen, hvor man kan skaffe fornødenheder og reservedele, men det er ulig meget nemmere at hav sikret sig mod dumme overraskelser ved at tjekke båden igennem inden afrejse.

bådudstyr

Dt er også ærgerligt at være tvunget til at bruge tid på at udbedre noget på båden, som kunne være klaret hjemmefra og bruge tid og kræfter på at finde de stumper og det værktøj der er brug for – midt i ferien, hvor man skal slappe af, nyde livet og udforske omgivelserne.